Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 13 Δεκεμβρίου 2022 Συνάντηση Πολιτικής (Policy Meeting) του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας, με θέμα «Η ανάγκη ελέγχων και εξισορροπήσεων σε μια σύγχρονη δημοκρατία: Η διεθνής εμπειρία και η περίπτωση της Κύπρου».

Κύριοι εισηγητές στη Συνάντηση ήταν  οι Δρ. Νικήτας Χατζημιχαήλ, Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δρ. Κώστας Παρασκευά, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας, Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το συντονισμό της συζήτησης είχε η κ. Ξένια Κωνσταντίνου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.

Τη Συνάντηση Πολιτικής χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής, κ. Δημήτρης Δημητρίου, καθώς και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Δρ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Παρευρέθηκαν τεχνοκράτες της Βουλής των Αντιπροσώπων, στελέχη δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και συνεργάτες του Ινστιτούτου, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Στόχος των Συναντήσεων Πολιτικής είναι η προαγωγή ενός ενημερωμένου και ελεύθερου διαλόγου, ο οποίος να μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικής, βασισμένη στον ορθολογισμό και στην επιστημονική τεκμηρίωση. Ανάλογες Συναντήσεις αξιοποιούνται από το Ινστιτούτο για την εκπόνηση σχετικών κείμενων πολιτικής.

Η Συνάντηση Πολιτικής πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ωμέγα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.