Δελτίο Τύπου: Η ανάγκη ελέγχων και εξισορροπήσεων σε μια σύγχρονη δημοκρατία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 13 Δεκεμβρίου 2022 Συνάντηση Πολιτικής (Policy Meeting) του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας, με θέμα «Η ανάγκη ελέγχων και εξισορροπήσεων σε μια σύγχρονη δημοκρατία: Η διεθνής εμπειρία και η περίπτωση της Κύπρου».

Κύριοι εισηγητές στη Συνάντηση ήταν  οι Δρ. Νικήτας Χατζημιχαήλ, Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δρ. Κώστας Παρασκευά, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας, Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το συντονισμό της συζήτησης είχε η κ. Ξένια Κωνσταντίνου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.

Τη Συνάντηση Πολιτικής χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής, κ. Δημήτρης Δημητρίου, καθώς και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Δρ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Παρευρέθηκαν τεχνοκράτες της Βουλής των Αντιπροσώπων, στελέχη δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και συνεργάτες του Ινστιτούτου, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Στόχος των Συναντήσεων Πολιτικής είναι η προαγωγή ενός ενημερωμένου και ελεύθερου διαλόγου, ο οποίος να μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικής, βασισμένη στον ορθολογισμό και στην επιστημονική τεκμηρίωση. Ανάλογες Συναντήσεις αξιοποιούνται από το Ινστιτούτο για την εκπόνηση σχετικών κείμενων πολιτικής.

Η Συνάντηση Πολιτικής πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ωμέγα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΕΛ