Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Πολιτικής με θέμα την τουρκική προκλητικότητα

Στις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία άλλη μια Συνάντηση Πολιτικής (Policy Meeting) του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας, με θέμα αυτή τη φορά, «Πού αποσκοπεί και πώς αντιμετωπίζεται η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο; Ποια η πρόκληση για την Κύπρο;». Κύριοι εισηγητές στη Συνάντηση ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Φϊλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και ο Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας.

Τη Συνάντηση Πολιτικής χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Δρ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Παρευρέθηκαν στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και  συνεργάτες του Ινστιτούτου, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Στόχος των Συναντήσεων Πολιτικής είναι η προαγωγή ενός ενημερωμένου και ελεύθερου διαλόγου, ο οποίος να μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικής, βασισμένη στον ορθολογισμό και στην επιστημονική τεκμηρίωση. Ανάλογες Συναντήσεις αξιοποιούνται από το Ινστιτούτο για την εκπόνηση σχετικών κείμενων πολιτικής.

Η Συνάντηση Πολιτικής πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ωμέγα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μεταξύ 10:00 και 13:00.

19 Οκτωβρίου 2022

ΕΛ