Στις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία άλλη μια Συνάντηση Πολιτικής (Policy Meeting) του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας, με θέμα αυτή τη φορά, «Πού αποσκοπεί και πώς αντιμετωπίζεται η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο; Ποια η πρόκληση για την Κύπρο;». Κύριοι εισηγητές στη Συνάντηση ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Φϊλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και ο Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής και Δημοκρατίας.

Τη Συνάντηση Πολιτικής χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Δρ. Χριστόφορος Φωκαΐδης. Παρευρέθηκαν στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και  συνεργάτες του Ινστιτούτου, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Στόχος των Συναντήσεων Πολιτικής είναι η προαγωγή ενός ενημερωμένου και ελεύθερου διαλόγου, ο οποίος να μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικής, βασισμένη στον ορθολογισμό και στην επιστημονική τεκμηρίωση. Ανάλογες Συναντήσεις αξιοποιούνται από το Ινστιτούτο για την εκπόνηση σχετικών κείμενων πολιτικής.

Η Συνάντηση Πολιτικής πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ωμέγα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μεταξύ 10:00 και 13:00.

19 Οκτωβρίου 2022