Δελτίο Τύπου: Policy Meeting με θέμα την ενέργεια

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21 Ιουλίου 2022, Συνάντηση Πολιτικής (Policy Meeting) του Ινστιτούτου Μελετών, με τίτλο «Η Κύπρος ενώπιον κρίσιμων ενεργειακών προκλήσεων: Η ουκρανική κρίση, οι στόχοι της πράσινης μετάβασης και η γεωπολιτική της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο». Κύριοι εισηγητές κατά τη Συνάντηση Πολιτικής ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίων Αθηνών Παναγιώτης Τσάκωνας, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας Κωνσταντίνος Χατζηστάσου, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Οδυσσέας Χρίστου και ο Δρ. Charles Έλληνας.

Στη Συνάντηση Πολιτικής παρευρέθηκαν επίσης και κατάθεσαν απόψεις στελέχη συναφών κυβερνητικών υπηρεσιών και φορέων του ιδιωτικού τομέα καθώς και αριθμός συνεργατών του Ινστιτούτου με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη θεματική.

Στόχος των Συναντήσεων Πολιτικής είναι η προαγωγή ενός ανοιχτού, ενημερωμένου και ελεύθερου διαλόγου, ο οποίος να μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικής, βασισμένη στον ορθολογισμό και στην επιστημονική τεκμηρίωση. Γι’ αυτό και οι Συναντήσεις Πολιτικής αξιοποιούνται από το Ινστιτούτο, προκειμένου να εκπονηθούν σχετικά κείμενα πολιτικής στους διάφορους τομείς ενδιαφέροντος.

Η Συνάντηση Πολιτικής ήταν μια Πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Πράσινης Μετάβασης και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ωμέγα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΕΛ