Μπαχρέιν

Γενικές ΠληροφορίεςΣτις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν γενικές εκλογές στο Μπαχρέιν για την ανάδειξη των 40 μελών του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων, με δεύτερο γύρο σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες στις 19 Νοεμβρίου.*

Εκλογικά αποτελέσματα

Έξι υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, κέρδισαν έδρες σε μια πρώτη φάση των κοινοβουλευτικών εκλογών στο Μπαχρέιν, ενώ άλλοι θα ανταγωνιστούν για τις υπόλοιπες 34 έδρες στο κύριο γεγονός στις 19 Νοεμβρίου.
Πηγή: AL Monitor

Περιγραφή εκλογικού συστήματος

Τα 40 μέλη του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων εξελέγησαν από μονοβουλευτικές περιφέρειες με σύστημα δύο γύρων. Κανένας υποψήφιος δεν έλαβε την πλειοψηφία των ψήφων στον πρώτο γύρο, επομένως διεξήχθη δεύτερος γύρος.
Πηγή: IFES

*Τόσο σε εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, οι εκλογές καταγγέλθηκαν ως νοθευτές. Οργανώσεις που υποστηρίζουν τα ανθρπώπινα δικαιώματα κατήγγειλαν την «πολιτική καταστολή» στον αέρα. Η Διεθνής Αμνηστία είπε ότι οι εκλογές «διεξήχθησαν σε ένα περιβάλλον πολιτικής καταστολής μετά από μια δεκαετία κατά την οποία οι αρχές παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιόρισαν την κοινωνία των πολιτών, απαγόρευσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έκλεισαν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης». Το Ινστιτούτο για τα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία του Μπαχρέιν, που εδρεύει στο Λονδίνο, χαρακτήρισε τις εκλογές ως «απάτη». Σε μια μελέτη που δημοσίευσαν σχετικά με τις εκλογές με τίτλο "Μπαχρέιν: Εκλογές, αλλά όχι πολιτικός χώρος", είπαν ότι το πολιτικό σύστημα του Μπαχρέιν στην πραγματικότητα δεν επέτρεπε στους πολίτες να επιδιώξουν ειρηνικά και νόμιμα τη συνταγματική αλλαγή.

Παρόμοια με το 2018, υπήρξαν εγχώριες απαιτήσεις για μποϊκοτάζ των εκλογών στο στάδιο της προετοιμασίας. Χάκερ έκλεισαν επίσημους ιστότοπους την ημέρα των εκλογών, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τις κοινοβουλευτικές, κρατικές ειδήσεις και τις εκλογές. Τουλάχιστον μερικές από τις επιθέσεις κατηγορήθηκαν σε μια ομάδα που ονομαζόταν "al-Touafan" ή "the Flood", η οποία δήλωσε ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις "σε εφαρμογή της λαϊκής απόφασης να μποϊκοτάρει τις ψευδείς εκλογές" και ότι οι αρχές του Μπαχρέιν είχαν διώξει τους πολίτες του.

Επιλεγμένα άρθρα

Bahrain hails election turnout, rights groups criticise 'repressive' climate, 12 Νοεμβρίου, 2022 (Reuters)

Bahrain: Upcoming elections held amidst political repression, rights violations, 10 Νοεμβρίου, 2022 (Amnesty International)


Bahrain votes in parliamentary elections, 12 Νοεμβρίου, 2022 (Al Jazeera)

 
Emblem_of_Bahrain.svg
Οικόσημο του Μπαχρέιν
ΕΛ