Δελτίο Τύπου: Policy Meeting με θέμα την ασφάλεια

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 6 Ιουλίου 2022, Συνάντηση Πολιτικής (Policy Meeting) με θέμα «Αναζήτηση ασφάλειας σε μια εποχή αναθεωρητισμού: H στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και οι επιλογές της Κύπρου». Κύριοι εισηγητές στη Συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Kings College του Λονδίνου Μάνος Καραγιάννης, ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Κύπρου Ζήνωνας Τζιάρρας και ο αντιστράτηγος (ε.α.) Ανδρέας Πενταράς.
 
Στη Συνάντηση αυτή που σηματοδότησε και την έναρξη των δημόσιων δράσεων του Ινστιτούτου παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη. Παρευρέθηκαν επίσης στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας καθώς και αριθμός συνεργατών του Ινστιτούτου με εξειδίκευση στον τομέα αυτό.
 
Στόχος των Συναντήσεων Πολιτικής είναι η προαγωγή ενός ανοιχτού, ενημερωμένου και ελεύθερου διαλόγου, ο οποίος να μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικής, βασισμένη στον ορθολογισμό και στην επιστημονική τεκμηρίωση. Γι’ αυτό και οι Συναντήσεις Πολιτικής αξιοποιούνται από το Ινστιτούτο, προκειμένου να εκπονηθούν σχετικά κείμενα πολιτικής στους διάφορους τομείς ενδιαφέροντος.

Η Συνάντηση Πολιτικής πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ωμέγα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
ΕΛ